Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Varför säger jag inte N E J?

| Inga kommentarer

För en som har hjälpsamhet och servicemind i blodet från flera generationer är det faktiskt inte så lätt att säga nej.

Svärmor ska sälja sin kolonilott (äntligen). Mot ena grannen fanns ett nät som var mer lappar och lagat än helt. Grannen har rivit sönder det flertalet gånger när hen satt häck och för att hen tyckte det var fult odyl. Nu skulle det absolut bytas inför försäljningen och gissa vem som måste ställa upp? Den damen tar inte ett nej. Sist jag sa ifrån på skarpen pratade hon inte med mig på 8 år 

Det gamla skitet var nergrävd 25 cm men det fanns inte på kartan att lyckas få upp så jag klippte av det någon cm under ytan. 3,5 timme senare var de 22m fria från det gamla bölet’. Maken orkade inte mer så jag skickade hem honom och Atlas. Jobbigt nog utan att behöva oroas för hans pump i värmen.

Svärmor brukar vara noga med att ha mat med när vi gör något på kollo. Inte denna dag… En muffins och en risifrutti var allt. Suck.

Efter 3 stolpar (av totalt 15) tyckte inte min axel att det var roligt att lyfta handsläggan men bara att bita ihop. Efter 10 stolpar sa handlederna ifrån. Bara 5 stolpar kvar, bit ihop! Nätet ska ”bara” häktas på stolparna sen. Det som lät så lätt var faktiskt ganska jobbigt. Att spänna tunt nät och få dem på de små mojängerna var inte så lätt. Nu sa mina fingrar ifrån. 6,5 timmes jobb senare gav jag upp. Nätet är inte förankrat i hörnorna men sitter där det ska, sa jag. Svärmor var nöjd, det såg så fint ut.

Från dagen efter levde jag på citodon resten av semestern. Mina leder har sedan dess fortsatt att vara svullna av inflammationer. Varför sa jag inte NEJ?

Idag tog jag kontakt med reumatologen. Jag orkar inte ha så här ont. Att vakna varannan timme på natten för att axeln har låst sig och händerna är helt knutna. Sköterskan som var ny tyckte att jag skulle komma in och få kortison i alla drabbade leder. Kommer aldrig på fråga! 14 leder på var hand, båda handleder, båda axlar? Nope! Då blir de helt obrukbara i en vecka och maken får ha sjukhusdialys och jag sjukskrivas. Jag ska ha en kort men intensiv behandling med kortison, sa jag. Två timmar senare ringer sköterskan igen och säger att recept finns samt tid till min favoritläkare när han är åter från semestern om 10 dagar. Tack!

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.