Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Morsdagsmiddagsletande

| 2 kommentarer

Älskade maken sa – jag vill bjuda dig och morsan på middag, har bara ett krav att det ska bli fisk.  Så jag googlade och hade mig och insåg frustrerat hur illa det står till med restaurangers hemsidor! Vissa har inte minsta tillstymmelse till meny utan man ska ringa och fråga. Andra har helt glömt öppettider. Maken fick till slut för sig att vi skulle söderut och Simrishamn. 

Jodå, vackert och trevligt i Simrishamn men inget öppet! Fast nu hittar vi till Skillinge-fisk där mor och far i flera år lovordat ”dagens fångst”. Vi har redan bestämt att vi ska dit en vardag i sommar. Efter att ha rännt’ runt och bara stött på stängda dörrar fortsatte vi söderut. Kom till Brantevik! Brantevikssill som är så gott! Kan ju inte bli fel! Svärmor hade i minne att det finns en hamnkrog så vi snirklade glatt pyttesmå gator fram.  Gissa två gånger… det var stängt! Jag hann inte vandra bort till dörren, jag fastnade vid vattnet. 
Vinden började ta i och temperaturen sjönk till behagliga 20 grader. 

In i bilen… igen. Vi fortsatte mot Skillinge. Passerade Hylkegården och bestämde att ta kaffe där på hemvägen. Om vi hann, leta matställe hade tagit mycket längre tid än planerat. I Skillinge hamn fann vi ÄNTLIGEN en öppen dörr. Wow! 

Halva krogen var bokad och andra halvan fullsatt. 

Vi hade tur och fick ett bord fort. Det fanns bara ett fåtal rätter på menyn. Vi tog alla tre den bakade spättan. 

Jag är inget fiskälskare. Spättan var okej men ingen wow. Jag blev mätt och vi hade trevligt. Rätt vad det var kände jag något varmt och fuktigt mot mitt högra ben strax ovanför ankeln. Där stod en liten Pastill och slickade mig lite försynt 😂 

Hunden låg i fåtöljen men tog sina varv runt borden då och då. Han ”städade” spilld mat och fick klapp och kli av de flesta. En mysig hemtrevlig krog.  Jag ansatte den stackars servitören om statyn på piren. 

Han hade ingen aning – aldrig funderat på det eller fått frågan tidigare. Aurore heter den enligt Google men mer än så fick jag inte tag på. 

Mätta men kaffesugna vände vi hemåt. Hylkegården nästa! 

Det mesta var slut så där en trekvart innan stängning. Jag tog rabarberkaka, svärmor mandelkaka och darlingen tre pannkakor. 

Det var GIGANTISKA bitar! Jösses! 

Och kokkaffe som var vansinnigt gott. Serverat i kopparkittel. 

Jag kunde inte motstå två Majaljushållare. Ser fram emot att tända dem till hösten (eller petar dit ett batteriljus i väntan på mörkare tider).

I morgon är det IT-fritt på jobbet pga uppdatering av systemet. Ska dit på lite information sen plockar jag ut överskottstimmar och kör till Gittes. Att sy har gett mersmak! 

Share Button

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.