Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Fotografering av konfirmander

| Inga kommentarer

Igår var det genrep inför lördagens konfirmation. Ena prästen skulle ta foto så jag behövdes inte…tills jag frågade om han inte skulle vara med på bild 😉 Jo det var nog ganska bra att jag kom.

Jag gillar att ta foto i nuet, när de inte är så medvetna om att jag är där. Det blir naturligt och utan alla dessa pussmunnar, V-tecken, korsade ben och liknande. Tog några smygfoto innan en såg mig och skrek ”är du fotograf? ” Tja jag har en kamera och jag fotograferar så det är jag väl men jag är kommunikatör i församlingen också.

Allt var så stelt, strikt och prästen gav tonåringarna kommando med barsk röst. Jag lät honom hållas en stund. Han tog sina gruppfoto innan jag la mig i 😉 Jag sa åt dem att blunda, tänka på något roligt (tex resan till Berlin de nyss varit på) och titta på mig när jag sa tre. Strålande, allas ögon öppna när jag tryckte av.

Vi bytte plats pga ljuset. Alla var på sina platser och så hör jag prästen säga ”Gör du ditt trick?” 😂 Han insåg tydligen hur effektivt det är. Man kan uppenbarligen lära gamla präster/fotografer något nytt.

När alla seriösa foto var tagna frågade jag om de ville ha ett goofyfoto också. Ungdomarna skrek JAA och intog poser direkt. Prästen tittade på mig och sa ”Vad?”

Nu hade ungarna fattat att inför min kamera fick man skoja. Fick några som jag kommer använda inför nästa konfirmationskampanj.

Idag har jag fruktansvärt ont i händerna. Det finns en anledning till att jag mest använder mobilen numera. Det är tungt för lederna att kånka på en stor systemkamera i några timmar. Därför blir det inte så ofta fast jag tycker det är kul med sådana här fototillfällen.

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.