Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Nya vapen

| Inga kommentarer

Sedan midsommar 2023 har jag varit i ett gigantiskt skov. Provade en kort intensiv kur med kortison och blev nästan helt bra. Att kunna röra sig utan att det gjorde ont var så underbart. 10 dagar efter avslutad behandling var möget tillbaka. Ont i alla leder men värst i hela höger arm. Så doktorn tyckte att jag skulle ta en ny kur kortison fast längre. Då kanske inflammationerna skulle ge med sig. Åter fick jag uppleva en nästan helt värkfri kropp. Men ..när jag var nere på 10mg började det åter göra ont i axeln för att sen likt en eld sprida sig vidare till resten av kroppen.

Min läkare tyckte nu att det var dags att fundera på lite annan behandling. Men först måste en del saker kollas upp. Han var lite fundersam på att jag hade mest ont i höger arm. Vid reumatism brukar det vara liksidigt. Det betedde sig mer som psoriasisartrit. Jag skrattade lite och sa att det var den första diagnosen jag fick av en gammal läkare på vårdcentralen. Långt innan alla tester var gjorda.

Mina leder i händer och fötter röntgades. Det är ingen rolig röntgen. Händer och fötter ska hållas i en viss position som gör rejält ont när lederna är inflammerade. Röntgen visade inga förändringar som skadat lederna tack och lov men väl indikation på psoriasisartrit.

Den nya medicinen kommer boxa ner mitt immunförsvar REJÄLT så jag behövde bli clearad för TBC bland annat. Ett formulär skulle fyllas i, lungorna röntgas och så behövdes vaccin mot pneumokocker (lunginflammation). Det vaccinet sved 20 gr värre än covidvaccinet 🫣. Tur den bara behöver tas vart 5e år.

Så skulle jag visst gå i skola hur man ger injektioner 😂. Jag undrade varför. Räcker det inte att jag är undersköterska sen 1990 och har gett oändligt många sprutor till andra? Staben log och höll med, jag skulle klara det själv. Jag fick en liten kylväska till transport av sprutorna och ett reseintyg.

Igår var jag äntligen ok-ad att börja med Hukyndra.

Jag tror jag måste säga att en mygga känns mer när den sticker än vad sprutan gjorde. Innehållet är bara på 0.4ml. (Covidvaccinet var på 0.5ml.) Det är alltså mindre mängd än ett halvt kryddmått.

Jag har så ofantliga förhoppningar att det ska hjälpa så jag hoppades känna effekt redan efter en timme 😂 Enligt andra reumatiker märkte de effekt efter 1-2 sprutor så jag hoppas fortfarande att vakna en morgon snart och märka något. En spruta varannan vecka och vad det lider ska sen Metotrexat minskas. Jag har ätit cellgifter i 10 år och haft bra effekt men nu har Mr RA vant sig och ignorerar den. Men jag ger mig inte, Mr RA ska inte få vinna! Han må vara obotlig men jag tar fighten om att hålla honom i styr.

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.