Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

BÄV!

| Inga kommentarer

Bikarbonat-Ättika-Vatten, min nya bästis 😂

Kärleken har så mycket blodtunnande läkemedel att han rätt vad det är springer läck. Man kan titta på huden och plötsligt utan vidare kommer blodet sipprande. Vid dialys tillförs än mer antikoagulantia så risken för dessa blödningar är större vid dialysens slut.

Hans bäddmadrass ser därför inte vacker ut trots flera tvättar. I morse var det åter en fläck på ca 5 cm. Dags att prova något annat än köpta, suspekta kemikalier!

Gul ring är den för dagen nya fläcken. Sprayade BÄV på. Lila ring är blandat gamla tvättade 1-3 ggr. Sprayade BÄV på. Blå ring ”gammal” otvättad fläck. Sprayade flytande tvättmedel på.

Allt fick gotta sig i en timme. Sen åkte den in i maskin med tvättmedel och några droppar sköljmedel. Körde 40 grader och hög centrifugering.

Allt i den gula ringen dvs färsk fläck är HELT borta! Ytterst lite från den lila ringen är kvar, knappt skönjbar. Den blå ringens fläckar är opåverkade.

Vad är då BÄV? Hittade ett uråldrigt tidningsklipp med husmorstips. 1 tsk bikarbonat, 1 msk ättika och 5 dl vatten löser en husmors problem.

Så jag hällde 1 tsk bikarbonat och 1 msk ättika (24%-ig) i en sprayflaska. När det bubblar klart slog jag på vattnet och 2 droppar lavendelolja från Klinta. 🥰

Har sedan jag hittade tipset en likn6i köket men med citronolja. Brända grytor och gratängformar fixar sprayen om den får verka några timmar. Strålande! 👍

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.