Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Hallon-Kvitten

| Inga kommentarer

Vi har lyckats få hem knäckebröd med brödbaggar som följeslagare 😞 Det händer ungefär vartannat år. Den fuktiga värmen som var fick dem att fullständigt explodera i antal. Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång!

Min allrent var nästan slut så bara att blanda ny

Allrent på sprayflaska

Ungefär 0,75 dl 24%-ig ättika, 4 dl vatten, 1 pumptryck diskmedel och några droppar eterisk olja. I vanliga fall tar jag apelsinolja men nu tog jag en annan doft. Jag tappade nog räkningen på dropparna av Hallon-Kvitten från Klinta 😂 Tur den luktar gott för det blev för mycket.

När jag ändå var igång fick spisen en omgång också. Riset hade kokt över och risvatten bränner fort in.

Bikarbonat på hällen

Fuktade hela hällen med varmt vatten och strödde över bikarbonat. Det fick göra sitt medan vi åt jordgubbar och drack kaffe. Den var det ett lätt jobb att dra hällskrapan och sen torka rent. Tyvärr har jag inte hittat något bra miljövänligt hällskydd så jag fortsätter med Electrolux egen kräm som jag tycker är absolut bäst.

Hittade 2 brödbaggar på bänken i morse så det blir en vända skurning idag med. De små krypen är bara 2-3 mm och kan gömma sig överallt 😞

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.