Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Ostadig försommar

| Inga kommentarer

Visst är det ljuvligt när försommarsolen smeker kinderna. När det börjar dofta från diverse håll i trädgården.

Sen kom värmen. 30 grader i slutet av maj 😳 Det är alldeles för hög temperatur för mig. Lederna blir gigantiska, ringarna måste av omgående, svårt att sova, svårt att röra sig.

Sen kom åskan. Tyvärr inte med regn men tillräckligt störig att vi inte kunnat köra dialys. Humöret går i botten på oss båda.

Det är tur att vi inte kan styra över vädret. En vill ha extremt varmt för sol och bad. Andra vill ha regn för att kunna andas och minska oro för grundvattnet. Höbonden torrevär’ och potatisbonden regn.

Men med doft av schersmin och svalornas sång är jag åter 7-8 år och är i Småland, i Nåthult. Där det luktar speciellt av gammalt hus, hämta vatten i brunnen med hink, kissa på det åttakantiga, spela sommarspel med lillasyster i vildgräset. Gå längs vägen och plocka smultron och blåbär på strå.

Det fanns ingen tv, Internet var det ingen som ens kunde tänka sig skulle existera och vara vardag 40 år senare.

Jag önskar att barn av idag hade haft ett Nåthult att spendera några sommarveckor i.♥️

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.