Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Firade far lite sent

| 2 kommentarer

image

Svåger R ringde för ett tag sedan och undrade om vi var lediga som idag. De tänkte nämligen ta med taco till mor och far för att fira fars födelsedag. Jo, så undrade han om jag trodde mig orka att göra tårta? Så klart! R hade önskemål om Mexikanskt-inspirerad dekor, inget krav men en önskan.
Det blidde’ inget tema, eller jo det kanske man kan säga för jag fastnade totalt i choklad!
Botten är min sedvanliga tårtbotten;
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Med tillägget 2 msk kakao
(Till fars tårta är det 1.5 sats)

När jag fyllde år kom mor och far med tårta till mig från Boijertz i Höör. Där var en kolakräm i ett lager på den. Började fundera och leta. Fann ett recept som lät för enkelt för att vara rätt men so what – familjen är van att vara försökskaniner 😂Wink
3 dl vispgrädde
1.5 dl socker
1 krm salt
Kokas (ska bubbla) på svag värme i 15-30 min tills den blir seg. Jag vet inte om jag var för snål på värmen i början eller vad det berodde på, det tog iaf 45 min för den att tjockna. Och med grädde på spisen får man inte vända ryggen till för antingen bränner det eller kokar över. Så jag stod där och rörde och rörde… i 45 minuter… och hoppades att den skulle vara värd jobbet.
När den svalnat något skulle 25 gr smör röras ner.
Den blev kanongod! Smakar smörkola!

Tårtan täcktes med chokladsmörkräm. Den gjordes med lite hittepå-tager-vad-man-haver. Smör, florsocker, philadelphiaost och smält vit choklad.
Krämen färgades i gröna nyanser och spritsades på kanterna. Uppe på är det gräddrosor och sura jordgubbar. Med allt det jättesöta var jordgubbarna ett friskt inslag.

Även om jag fortfarande fort blir trött är det kul när alla är hemma.
Tack för maten G & R! 🌺

Share Button

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.