Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Systerdag

| Inga kommentarer

Lillsyrran spenderade merparten av lördagen på en av hennes favoritplatser – Landön. Vi satt ute och alla tre hundarna i linor. Jag tror att Sid var mest lycklig, han nådde fram så han och Atlas kunde nosa på varandra

 

 

 

Sid och Atlas – foto emschen.se

Det var lagom väder att vara ute i. Lite molnigt, vindstilla och inte för varmt. Vi fikade, försökte lista ut varför gräsklipparen inte ville starta (kom fram till att bensinen inte når fram men fann ingen lösning). Tur det går att klippa gräs med röjaren 😂 Lillsyrran ville också klippa och drog en vända.

 

När batteriet behövde laddas gav vi oss på nästa projekt – makens bil som inte vill starta… Allt lyser i bilen, radion funkar, fönsterhissar och lyse men när man vrider på nyckeln klickar det två gånger men inget mer. De lärde hävdade dock att det var batteriet som inte mådde bra så vi kopplade kablar mellan lilla röda och stora grå. Inte sjutton gjorde det någon nytta. 

Dags för nästa åtgärd – bogsering. Maken kör alltid in sin bil så först måste vi få ut åbäket på vägen. Kloka som vi är inventerade vi kopplingspunkter på uppfarten innan vi började. Jaha, var i hela världen sitter öglan fram på en Saab?? Inte kunde vi hitta den, suck. Google is your friend! Med milt våld och sen mer våld lyckades lillsyrran få upp den lilla luckan i fronten. Ingen ögla… tillbaka till Google. Man ska skruva i en ögla!! Hm, har vi tur så den ligger i bagaget? Jodå, där fanns den. Lillsyrran kämpade efter jag gett upp. Hon kom på att den är felgängad 😂 Nå nu satt den på plats, redo att bogsera.

Vi hade tur, ingen trafik på vägen så lilla röda drog ut stora grå, so far so good.

 

Koppla loss, flytta lilla röda och koppla linan i nosen på stora grå. Vi hade kontakt via telefonerna och började dra. PANG!! Jag hörde öglan smälla i asfalten. Lillsyrran och maken skrek att linan gått av men jag hörde ju metallen mot asfalten. Okej, öglan var inte tillräckligt iskruvad. Nytt försök och denna gång med hjälp av en mejsel. Nu banne mig satt öglan och vi återtog bogseringen. Lilla röda kämpade upp för backen med sitt gråa släp. 

När vi kom till raksträcka bad jag lillsyrran prova att starta. Detta hade hon aldrig gjort så det var lite läskigt. Jag kände rycket när hon provade, inget resultat. Bad henne prova igen, samma svar. Så sa hon ”jag provar en gång till” och se på fasen! Bileländet startade!! Så stora grå tog sig sen för egen maskin till verkstaden.😀 

Nöjda med vår dag stannade vi upp hemma på tomten och drog in den ljuvliga doften av syren 🥰

Men nu var mina resurser helt tömda. Helt slut och ont lite överallt. Kvarstod gjorde middag… Potatissallad och grillad fläskfilé blev det om än sent.

Tusen tack för all hjälp syrran. Löv u ❤️

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.