Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Ledvärk som biverkning?

| Inga kommentarer

I takt med att allt fler får sitt vaccin mot Corona-viruset framträder vilka biverkningar som rapporteras. Många är de som säger att de får ledvärk några dagar. Jag hoppas de som sitter och fattar beslut kommer ihåg hur det känns. Att de kan minnas tillbaka till de där dagarna när kroppen gjorde ont, händerna inte vill hålla i kaffemuggen. När det är svårt att klä sig eller torka sig i rumpan. Det är som oftast min vardag! Visst, det är inte alla dagar jag har så ont i händerna att jag inte vill hålla i en kaffemugg men ofta nog.

Förra veckan fick jag min första dos av AstraZenecas coronavaccin. Jag skulle inte ta mitt immunsuppressiva läkemedel för immunförsvaret behövde vara vaket och lära sig vad det ska känna igen. Men det gjorde det vaket nog för att även attackera sin egen bostad. Precis som om ett sprinklersystem börjar sprida vatten trots att det inte finns någon eld. Det bara förstör utan orsak. Eftersom jag inte skulle ta bromsmedicinen sitter jag nu med ledvärk i flera delar av kroppen och tänker ”vilken tur de andra har att det bara är biverkning som går över”.

Jag har en biverkning kvar från vaccinationen – en hård knuta som är öm och kliar. Enligt doktorn är det ett bevis på att mitt immunförsvar har fattat och jobbar. Så jag tar klådan och det ömma med ro…

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.