Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Ett mindre sjukhus?

| Inga kommentarer

I måndags skulle maken till Lund för att läsa av sin ICD-S. Jag visste att jag inte fick följa med in denna gång så givetvis var ett handarbete med. Vi var ute i god tid, vädret var snöblaskigt och blåsigt. Vid Rolsberga i höjd med Pinedalen såg jag blåljus långt borta och en lång rad med stillastående bilar. Strax efter där det varit militärt överskottslager/skoaffär mm var det stopp även för oss. Ingen information på radion och kunde inte hitta något på webben. Som så ofta när en flicka är i trångmål så ringer hon sin far 😊 Far hade hört på radion för 50 minuter sedan hade det skett en olycka. Måtte vara något riktigt trassligt om de inte fått fritt för trafik på 50 minuter.

Klockan tickade på och jag insåg att vi förmodligen inte skulle hinna fram till utsatt tid. Ringde mottagningen och undrade om de kunde stuva om patienterna eller om vi skulle vända hemåt. Sekreteraren tyckte att vi skulle komma. Strax därefter sa de på radion att man släppt på trafiken i ett körfält. Jag förundras fortfarande över hur (censur) illa folk tänker. De trängde sig i både vänsterfil och i bussfilen till höger. Det verkade vara en omkörningsolycka när vi passerade de inblandade bilarna. Inte förvånande…

Avläsning av ICD-S brukar ta 20 minuter så jag parkerade utanför trots att det är väldigt mycket dyrare än i P-huset. 30 min gick. 50 min gick…då ringer kärleken och säger att han vänta bara på en monitor/avläsare. 90 min tog besöket och han hade kallats för Henrik hela tiden 😂 Patienten efter honom tog hans plats pga mitt samtal och det ställde visst till det för slutkörd personal.

Den här lådan scannar av honom, eller iaf hans ICD-S, när han är i närheten. En gång i kvartalet kommer hjärtat att blinka och då ska han trycka på det. Då sänds information till arytmimottagningen i Lund. De får då reda på hur mycket batteri som finns kvar i ICDn, om den fungerar som den ska etc. Känner den av att ICDn har laddat och skjutit blinkar monitorn med en blixt vilket säger att han ska ringa arytmimottagningen omgående.

Vid avläsning i Lund såg de att den korrigerat en arytmi och att allt var bra därefter. Kärleken har en räkas minne ibland och trots påminnelse glömde han få det skriftligt 🙄 Jag minns ett tillfälle när han sa att elektroderna kändes/stacks men de anteckningar jag gjort stämmer inte med det datum han TROR att de sa.

Så det lilla sjukhuset i vårt hem har förutom en massa omläggningssaker, dialysmaterial, dialysmaskin, labbcentrifug mm nu också en hjärtmonitor. Tur att frun i huset är teknikintresserad 😂

Idag skulle maken till kardiologen på CSK. När vi satt oss i bilen ringde de och sa att det var inställt. Jag skulle besiktiga min bil så kärleken gick in och jag rullade i 60-70 till stan. Bilen gick genom på blankt papper 🥰 Handlade och sen hem i ungefär samma hastighet på E22. Snöblask är värre än regn! Avskyr det!

Snöslasket där ute håller nu på att frysa, dialysmaskinen slurpar på och rottisen snarkar i hallen. Dags att stänga de gröna ett tag.

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.