Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Hopp om mänskligheten

| Inga kommentarer

Torsdag till fredag är jag i en egen bubbla. På grund av biverkningar gör jag bara det som känns bäst just då. Exakt samma huvudvärk dyker upp 1-1,5 timme efter intag av giftet. Exakt samma dimsyn på höger öga strax därefter. Vi kryddar till med kraftigt illamående också så är förutsättningarna för en trevlig fredag borta. På fredagar brukar maken låta mig vara ensam i min bubbla och passar på att fika med sin mor. Så ock denna vecka.

10.18 ringer han och jag hör paniken innan orden. Han hittar inte knappen till varningsblinkersen. Bilen gick inte att köra och han befann sig vid korsningen vid sjukhuset. En 2-filig korsning med massor av trafik. ”Hela avgassystemet har rasat och ställt sig på tvären, jag kommer inte en millimeter”.

Jag försökte tänka var närmsta verkstad var, nummer till bärgare med mera men hjärnan funkar inte när den kämpar med biverkningar. ”Jag löser det” sa han och la på. 3 minuter senare ringer han igen – hittar inte knappen till att öppna bagagen. En lång radänga’ om tacka-vet-jag-bilarna-förr-utan-massa-finesser. Han ringde ytterligare en gång för att få hjälp att sätta ihop varningstriangeln 😞 Jag hörde hur hög stressnivån var och tänkte att han i alla fall var nära sjukhuset om han fick infarkt…

10 minuter senare ringer han igen. Ett helt annat tonläge och sänkt stressnivå. En kille i 20-30-årsåldern hade travat ut i trafiken, lagt sig ner och sparkat som en tok på burken som kilat fast sig. Det finns hjältar. Det finns hopp om medmänskligheten som jag befarat vara på utdöende.

Kärleken fick fika hos sin mor och lugnande ner sig. Min svärmor högra hand på kollo hjälpte till att binda upp det som asade under bilen och sakta färd till Dr Peter i Vanneberga påbörjades. Men dagen är långtifrån slut. I Fjälkinge blev han stoppad av polisen, de tyckte bilen lät väldigt mycket. Maken var LÅNGT ifrån glad och när Farbror Blå frågade om körkortet replikerade han ”har du legitimation”? 😂 Polisen visade sitt leg och maken sitt körkort sen var båda parterna nöjda.

Jag samlade ihop den lilla ork jag kunde och körde halvmilen till Vanneberga för att hämta den olycksdrabbade. Atlas fick följa med för förra gången jag var där fick jag skäll för att rottisen inte var med 🙈 Junior i företaget/familjen älskar rottweiler och vill inte missa ett enda tillfälle. På något sätt lyckades Atlas puffa på J så han landade med rumpan på asfalten 😂 J är inte liten och klen så jag gissar att det var oväntad knuff som gjorde att han damp. Det tog inte många sekunder förrän Atlas satte sig i hans knä. Mission completed 😎 Två nöjda individer 😂

Stresspåslaget på maken kom i from av enorm trötthet och senare även utslag. Jag är övertygad om att när ICDn läses av nästa gång kommer det finnas indikationer på rusning den 17 juli.

Nu snusar han tungt bredvid mig medan dialysmaskinen kluckar på. I hallen drömmer Atlas om något för tassarna springer och han smågläfser. Nu ska frun i huset stänga de gröna. Fredag har blivit lördag och biverkningar har släppt sedan länge.

Tänk om jag vetat vem som hjälpte till med bilen. Ett STORT tack vem du än är 💚💐

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.