Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

De gamle tog slut!

| Inga kommentarer

Farmor vandrade först. Kroppen hade tagit stryk av epilepsi och diverse andra åkommor. Att få afasi när man är gammal och inte har annat att göra än att prata är det fatalt.

Farfar skulle absolut inte vara kvar, han skulle minsann följa sin Stina fort. Vi hade honom kvar ett antal år efter.

Morfar, som hade ett helt kryddställ med medicinburkar att plocka av bara till frukosten, var multisjuk så länge jag minns. Han var en toppelit i konsten att vara inbillningsfrisk! Men sjukdomarna vann kriget och mormor blev sist…

Mormor som alltid stått i köket på Alvestavägen 53 med sitt förkläde och rörde i någon gryta. På radion gick morgonandakt, i stekjärnet sprakade smörstekta ägg och i grytan puttrade risgrynsvälling. Alltså frukost hos mormor var något alldeles extra! Mormor som lärde mig knyppla och var lika stolt som jag över hur fort jag lärde mig korsning-vridning-korsning.

Nu har mormor också gått från en trasig kropp och äntligen återförenats med sin käre Ruben.

Jag fick precis ett enormt sug efter jordgubbskräm med mjölk och rubiner….

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.