Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Klippkort, tack! 

| Inga kommentarer

När maken kom hem från USiL i torsdags hade han ONT! Det skulle uppstå lite obehag men inte göra ont, enligt pre-op-info. Han hade ge-mig-morfin-ont! Han fick morfin men den gjorde bara 75% nytta. Det var ngt som var tokigt. Pastasåsen på kassler gick inte att äta (var mkt god i min mun). Fredagens pyttipanna gick att äta men knappt (lika god som alla andra gånger tyckte jag).

Så fort reningen var klar startade vi maskinerna. Kärleken frös när han kom in i sovrummet trots de knappa 25 graderna. När han väl var kopplad var han varm – öppna fönstret! Nu grät jag pga smärtan i mina leder och ffa fötterna. Efter ca 1 timmes dialys sluddrade han att han hade blodtrycksfall – kolla trycket! Jo nog hade det sjunkit men ingen oroväckande lågt. Pulsen normal. En kvart senare var det dags igen. Samma procedur – samma resultat. Kort därefter började han hacka tänder och krävde filt… och tempkoll. Lite förhöjd temp men inte så vården kallar det för feber (suck). Han yrade och sluddrade ett tag och nästa gång jag kollade tempen var den 39! Tryck och puls hade också gett sig på drift 159/96 och 105 i puls. Nu blev jag orolig! Frågade om vi skulle åka in? Svaret blev att jag skulle koppla loss och ringa ambulans. Han ville inte att jag skulle följa med när jag har så ont (️)

Så jag ringde 112 och hamnade hos en norrländska. För denna quinna skulle jag förklara hur man kör för att komma hit. *tacksam över att kunna ändra dialekt fort* Jag fick gå över till den form av rikssvenska jag nyttjat många gånger. Nä de ska inte svänga vid 40-skyltarna, de ska stanna där! 

Kärleken ville ut så jag hjälpte honom på med flanelljamas’ och hämtade Rulle. Det var skönt väder och han fick luft ute. Med filt om huvudet och spypåse i knät slappnade han av där han satt. Ett äldre par kom cyklandes förbi ambulansen precis när de skulle lasta. Över 70 år och cykla omkring kl halv fyra en lördagsmorgon?! Tyvärr var det ”lilla skvallerbladet”-paret så nu vet väl alla här att min make åkt iväg med ambulans. 

Någonstans i kroppen har han en infektion. Troligen i någon av de tre snitt som lades i Lund i onsdags. De gav iv antibiotika i förebyggande på USiL. Dock förhandlade han sig till att få tabletter istället så han fick åka hem. Uppenbarligen var detta inte ett smart drag… Nu blev det CSK och iv antibiotika. 

Så jag ber – kan jag få klippkort tack! Eller iaf gratis parkering? 

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.