Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Livsandarna flög sin kos

| 1 kommentar

Idag fick kärleken mig att gråta där jag satt inne på mitt kontor. Jag klarade inte att hålla ihop mig mer när han säger att han gett upp, han kommer inte bry sig vad som händer. Hur ska jag få hem honom om han gett upp? Han måste fightas för att överleva! KOM IGEN!!
Till slut sa han att han bryr sig inte för den ene doktorn säger ditt och den andra datt. Vi ska göra si och nästa vi ska göra så. Trots att han befunnit sig i sjukhusmiljö mest hela sitt liv har han föga kunskap om sjukhusspråk. Han orkar inte översätta. Det är som när man är trött så hör man att det är tyska eller spanska men orkar inte leta reda på vad orden betyder. Vissa ord översätts automatiskt men det mesta måste man tänka aktivt. Vi har nu kommit fram till att han orkar inte översätta, hans translation är trasig. Det är det han gett upp om – inte om livet.
Idag har de gjort ett ultraljud av hjärtat och när jag frågade sköterskan läste hon lite snabbt vad det stod i anteckningarna. Hjärtat jobbar ungefär som när han lämnade HIA sist. Det är ett hjärta som jobbar starkt trots sina defekter. I morgon ska han göra en angiografi igen. De går med ledare in i ljumsken och söker sig hela vägen upp till hjärtats kranskärl. Finner man ett stopp rensar och stentar man…om det går. Om jag förståd det rätt sipprar det på två ställen och där bör man kunna rensa upp ordentligt.
Sköterskan jag pratade med i kväll var toppen! Jag frågade om det varit en infarkt eller en angina. Tydligen är det inge som vet (hm). EKG visar inte på en infarkt – TNT gör det. Men hon tillstod att det är ju till viss del förhöjd pga att han är dialyspatient. Jo, jag vet. Men han hade ju varit utan dialys länge när de tog andra TNT, hur mycket gör det att han haft dialys idag? Sköterskan fick något finurligt i blicken och sa – vi tar ett nytt TNT i morgon för nu blev jag också nyfiken! Kan dialysen sänka värdet på TNT så är det ju njursjukan som spökar och inte infarkt. Jag gillar när personalen är med i hur jag tänker! Det gör att jag känner att allt mitt funderande och problemlösande ger resultat, även om det inte blir rätt så är det på rätt väg att testa, fråga, få svar och sedan utvärdera.

Kärleken sa att han ska mest troligt får en hjärtstartare inopererad, en mojäng som ska kicka igång hjärtats hjärta när det får för sig att tjura och stanna. Det låter som en mycket bra lösning och mojäng! Det måste jag läsa på lite mer om Wink
Du kan ta uskan från vården men aldrig uskan ur mig! Jag får inte jobba inom vården för att min kropp strejkar men jag kommer för alltid vare en undersköterska och kommer alltid att tänka och agera som en sådan.

Han är min. Han ska hem igen så det så!
Ikväll ville han ha korv och mos så kassa 14 fick står för kvällsmaten idag.

image

Ja jag fuskade – jag åt potatissallad och en chorizo Wink Popcornen ska kärleken ha i morgon när han måste ligga helt stilla i fyra timmar efter angiografin.
Nu ska jag sova – jag är enormt trött

Share Button

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.