Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Med diakonen på lunch

| Inga kommentarer

Idag blev jag medbjuden att luncha med finaste diakonen M och hennes ”diakonigrupp”. En grupp volontärer (aka ett gäng äldre och bestämda damer) som hjälper till vid många av kyrkans aktiviteter.
Vi var bjudna till Vånga 77.1 i *surprise* Vånga. Vånga 77.1 är ett café /gårdsbutik/matställe som funnits i ungefär fem år.

image

Från vänster… kokt ägg, löksill och pepparrotssill (mkt god), gravad och rökt lax (inte ngt för mig men det gick ner), rökt älgfilé, vildsvinskorv, vildsvinsskinka, hjortleverpastej, vildsvinsköttbullar, två ostar och rosenkvittsmarmelad. Allt låg på en lång extremt grov brödbit.
Till detta drack jag äppelmust från Vånga musteri… mmmm… gott! Men jag var ju tvungen att prova ölet!

image

Björköl! Saven tappas från björkarna runt Vånga och lite i Småland. Sen bryggs ölet hos Charlis i Trolle Ljungby. (Kan det bli mer närproducerat?) Jag kan inte påstå att jag kände någon björksmak men det var gott om än något fadd i smaken för min del.

Det är trevligt att göra små utflykter så här Alla tar redan för givet att jag fotograferar… Tyvärr lyckades jag köpa en NAS till mina foto som var trasig (sååååå TYPISKT) så kvällen slutade i frustration och ilska.
I morgon ska redaktören i mig jobba hårt… En tidning ska färdigställas lite till.

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.