Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Personalkväll på Ivögården

| Inga kommentarer

Igår var jag medbjuden på personalkväll på Ivögården. Vi skulle äta gott och sedan pyssla lite.

Ivögården

Ivögården

co_MG_8611

Förrätt - kronärtskockesoppa med räkor och vegetarisk rom

Förrätt – kronärtskockesoppa med räkor och vegetarisk rom

Den var väl så där. Lite annorlunda smak… Glad att jag smakat men lär inte beställa det på egen hand.

Huvudrätt - dovhjortsfilé och dito gryta med potatis och blomkålsstomp samt syltad svartrot

Huvudrätt – dovhjortsfilé och dito gryta med potatis- och blomkålsstomp samt syltad svartrot

Jag är alltså helt otacksam att bjuda sådant här ”fint” på! Hade kocken inte sagt att det var dovhjort hade jag tagit det för rådjur eller älg   ROTFL Nåja, det var ju iaf gott kött. Stompet gick också bra trots att mos lätt växer i mun på mig. Grytan innehöll sådanadäringa räliga svampar, trattkantareller sas det runt om mig Wink Mest spännande på tallriken var faktiskt den syltade svartroten. Har aldrig smakat innan och tja, det var inte räligt’ så det kan väl få hamna på tallrik igen. Ingen speciell smak, lite blandning mellan morot och sparris kanske. Till detta serverades närproducerat äppelmos.

Chokladfondant med vaniljglass och blåbär

Chokladfondant med vaniljglass och blåbär

Denna var GOD men ack så mäktig! Eftersom jag anmält att jag inte tål nötter fick jag vaniljglass medan de övriga fick nötglass.

Mätt som en sprätt lättade jag med möda från stolen för att bege mig till andra änden av huset. Det var dags för lite pyssel. E hade frågat mig innan om vad jag ville göra och jag valde armband.

Ibland krävdes det många hjälpande händer för att få till det

Ibland krävdes det många hjälpande händer för att få till det

Vi mätte och klippte till höger och vänster.

Vår fastighetsskötare A är en händig man...på många sätt

Vår fastighetsskötare A är en händig man…på många sätt

AB och fler därtill tyckte att tejp var en god idé för att få tenntrådarna lite mer samarbetsvilliga

AB och fler därtill tyckte att tejp var en god idé för att få tenntrådarna lite mer samarbetsvilliga

Ganska pilligt för stora händer
Ett tag funderade jag på om de har aktier i tejpbolaget… Wink

Över, under, över, under...ungefär som att knyppla hävdade A ;)

Över, under, över, under…ungefär som att knyppla hävdade AB

Härliga härliga diakonen M! Tack för alla goda skratt!

Härliga härliga diakonen M! Tack för alla goda skratt!

Så här blev mitt armband med grönt skinn. Lite krokigt och dant men det ju jag med så vi passar ihop

Så här blev mitt armband med grönt skinn. Lite krokigt och dant men det ju jag med så vi passar ihop

Jag var helt slut när jag körde hem. Att vänta sju minuter på färjan från Ivö till fastland var som en evighet. De fyra minuter det tar att åka över var också en mindre evighet… Jag såg rådjuren på vägen hem och i grevens sjunde sekund båda gångerna…

Jag är så otroligt glad över att jag tog mod och energi från förråden till att fråga om jag fick vara på pastorsexpeditionen och arbetsträna. Härliga, glada och omtänksamma människor omkring mig varje dag. Det är guld värt!

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.