Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Cellgifter

| Inga kommentarer

Ja numera är det inte bara cancerpatienter som får cytostatika. Man har kommit fram till att det är mycket bra för reumatiker också, i väldigt små doser. Att få kroppen att sluta angripa sin egen vävnad är ju toppen!
Problemet är att man ändå kan få skov/perioder med mer inflammation och värk. Trots det är det bra att knapra cellgifter konstant.  Hmmm… jaja, säger de det så är det väl så.

image

De här fyra små gula pillerna innehåller gifter som ska få mina leder att bli smala igen. Som ska få mina leder att bli rörliga igen. Bra! De ska tas en gång i veckan med utökning med en tablett tills jag är uppe i sex tabletter. Sen får mående och blodprov tala om ifall jag har fått effekt, annars ökas de i antal.

Och ändå ger dessa fyra gulingar en fruktansvärd ångest!
Jag har lovat doktorn att ge dem ett försök så de åkte ner vid 19-tiden.  1.5 timme senare började jag känna av illamåendet och magen sprakar.
Så nu blir det sömntablett för att kunna sova och i morgon ska jag ta Folsyra för att motverka illamåendet.
Jag har svårt att motivera att ta en tablett för att få bort ett symtom och sen behöva ta en annan för att motverka symtom från den första tabletten…

Sluta fundera och slockna nu!
Godnatt!

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.