Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Hackad blogg

| Inga kommentarer

Syster sms-ade en bild till mig och skrev att min blogg verkade hackad.

Jodå, nog sjutton var den det! Grrrr….grrrrrr….grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr….

Upptäckte att även mina andra domäners sidor var hackade. Denna i WordPress, Pippiportalen i Joomla och även Gojans som är i ren och purenkel html (och inte uppdaterad på evigheter)!
Vad finns det för glädje i att hacka mina stackars små obetydliga sidor?

Jaja det var ju bara till att börja sanera index-filerna *suck*
Såg sen på hotellets hemsida att de hade problem med mail och FTP. Jotack, jag märkte det för jag kom helt plötsligt inte in via FTP och kunde rätta till filerna.
La ett inlägg på hotellets FaceBooksida och se där – det var inte jag som var hackad, det var hotellets ena server! Just den jag ligger på så klart…

Fick svar att de höll på att återställa så fort de bara kunde.
Nu har jag själv sanerat bloggen och html-sidan gick ju snabbt. Pippiportalen får dröja tills de återställt eller tills jag känner för att felsöka även den.

Vad har man för glädje av att hacka? Bara ställa till förtret. Tänk om de kunde använda sina kunskaper till något trevligt, användbart och vettigt istället!

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.