Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

19 mars, 2018
av Nillan
Inga kommentarer

Nillans sjuktjänst…

Den 14/2 var svärmor och jag på Kulturkvarteret och lyssnade på underbare Gaytenor

En föreställning som berörde på flera olika plan.

Dagen efter blev svärmor sjuk. Hon hosta, snörvla och var allmänt kåsen’. Tio dagar senare tyade jag inte höra klagolåten och asade’ henne till herr doktor. Herr doktor tyckte det knastrade om lungorna och satte in medikamenter och antibiotika. Det tog till idag för henne att komma ”på höjkant” igen.

I fredags klagade mitt hjärtas kärlek över frossa och ont. Han hostade och frustade och lät… ungefär som sin mor gjort. *suck*

Inatt yrade han och skrek att jag skulle släppa loss honom. När jag avslutade dialysen i morse gnällde maskinen över väldigt hög puls. Sen har dagen gått i samma tecken. Blodtryck och pulskontroll varje halvtimme, konsulterat PAssk (pasientansvarigsjuksköterska), kört iväg med blodprov etc. PAL (pstientansvarigläkare) ringde och tycker att jag ska fortsätta kontrollera hans status. PAssk tycker han har gift sig med helt rätt människa. Alla frågor hon hade fanns det redan svar på.

Nu har jag mer än lovligt ont själv men det får jag hantera en annan dag…

Share

8 mars, 2018
av Nillan
Inga kommentarer

Ny hjälpreda

Idag kom den nya diskmaskinen. Det krabbade’ så mycket att jag till slut grät av trötthet och värk. Men skam den som ger sig! Jag vann och efter att behövt spänna vattenkopplingen lite till var det tätt också. Så tyst från går! Och så skönt att veta exakt hur lång tid det är kvar på programmet!

2007 installerade jag den förra. Den natten åkte jag på magsjuka DELUXE! Hann inte de få stegen till toa utan spydde rakt ut utanför ytterdörren. Vi hade haft falukorv till kvällsmat och det tog lång tid innan jag kunde äta det sen.

2018 och jag har installerat diskmaskin. Jag mår illa. Vi hade falukorv till kvällsmat… (fast jag tror faktiskt jag asat hem svärmors magsjuka för han jag delar djuren med spydde innan ikväll) Ska nog leja bort jobbet nästa gång vi byter diskmaskin 😂

Share

3 februari, 2018
av Nillan
Inga kommentarer

Skön dogwalk

Hela östra skånekusten. Med stora kameran och största objektivet hade jag sett hem till vän i Kivik idag. Helt stilla hav, lagom temperatur i luften, geggigt på grusvägen och halt på asfalten. Atlas jobbade med nosen hela rundan.

Share

16 januari, 2018
av Nillan
Inga kommentarer

Det blidde’ mörkt!

Rätt som vi satt där med kaffet efter maten och skulle välja film slocknade allt.

Åtta värmeljus och ett blockljus tändes fort.

De åtta ljusen i 22-åriga takkronan lyser upp bra. Jag hamnar alltid tillbaka till orkanen Gudrun när jag ränner’ runt och tänder levande ljus.

Stjärnslingan får nu anses vara vinterljus och inte hamna i jullådan. Precis lagom ljus i hallen.

Atlas tyckte det var fruktansvärt orättvist att han inte fick leka med tärningarna

En strömlös kväll blev en mysig kväll med kex och ost, yatzy, levande ljus och Def Leppard, Iron Maiden, Whitesnake mm på Spotify.

Nu har jag så oändligt ont i lederna pga vädret så jag fick krypa till korset och ta lite nu-blir-livet-lättare-piller.

Share

23 december, 2017
av Nillan
Inga kommentarer

Lillejul

Flera händelser inkl kärlekens förtvivlade SKRIK pga kramp tog bort ALL min julkänsla. Jag bara grät och var otröstlig. Så jag bestämde att i år stannar vi hemma på julafton. Frågade päronen om vi kunde komma lillejul och lämna paketen. Jodå, det gick så bra så! Lillejulmat och fika skulle vi få.

Jag fick sytt sista sömmen på klänningen en timme innan vi skulle köra. Puh!

Jag var ruskigt trött när vi kom fram. Blåsten tog tag i bilen och körningen kändes mer som en kamp.

Liten gosse (två år i vår) och liten vovve (4.5 mån) bjöd varandra till lek flera gånger.

Liten gosse fick en egen rottweiler av gammelmoster som han pussade direkt

I morgon ska jag till julbön och sen bara vara.

Share

16 december, 2017
av Nillan
Inga kommentarer

Krokad grytlapp

Eftersom minnet är kort är det ju lila bra att skriva här… 😂

Lägg upp 35 maskor

Kroka tunisian full stitch tills det är helt kvadratiskt. Byt färg och kroka ytterligare en kvadrat. Upprepa tills det finns fyra kvadrater på rad.

Vik på mitten och sy där det är ritat med grönt.

Vänd arbetet upp och ner, vik in och sy sömmarna grön, orange och blå.

Bästa grytlappen alla tider! Mor lärde mig visserligen att göra den i rätstickat men krokad är ju lite annorlunda och aningens roligare att skapa 😎 (rätstickning är sååå tråkigt! )

Share

23 oktober, 2017
av Nillan
Inga kommentarer

De gamle tog slut!

Farmor vandrade först. Kroppen hade tagit stryk av epilepsi och diverse andra åkommor. Att få afasi när man är gammal och inte har annat att göra än att prata är det fatalt.

Farfar skulle absolut inte vara kvar, han skulle minsann följa sin Stina fort. Vi hade honom kvar ett antal år efter.

Morfar, som hade ett helt kryddställ med medicinburkar att plocka av bara till frukosten, var multisjuk så länge jag minns. Han var en toppelit i konsten att vara inbillningsfrisk! Men sjukdomarna vann kriget och mormor blev sist…

Mormor som alltid stått i köket på Alvestavägen 53 med sitt förkläde och rörde i någon gryta. På radion gick morgonandakt, i stekjärnet sprakade smörstekta ägg och i grytan puttrade risgrynsvälling. Alltså frukost hos mormor var något alldeles extra! Mormor som lärde mig knyppla och var lika stolt som jag över hur fort jag lärde mig korsning-vridning-korsning.

Nu har mormor också gått från en trasig kropp och äntligen återförenats med sin käre Ruben.

Jag fick precis ett enormt sug efter jordgubbskräm med mjölk och rubiner….

Share

22 oktober, 2017
av Nillan
Inga kommentarer

This little light of mine

Ibland är jag övertygad om att Truls återvänt i Atlas. Gode värld så lika de är i sättet!

Jag saknar fortfarande Truls och sorgen efter Ruffe är ännu pinfärsk. Atlas märker och sätter sig framför mig och lutar huvudet på sned som om han vet.

Truls låg ALLTID bredvid mig i soffan med huvudet i mitt knä, totalt oberörd av att jag stickade. Det rann en tår längs kinden när Atlas la sig likadant i förrgår. Tänk att ett litet fyrfotaknyte kan ge så mycket värme, kärlek och lycka bara av att vara

Share

17 oktober, 2017
av Nillan
Inga kommentarer

Bekvämt?

Det kan inte vara bekvämt 😂 Märkena i bordet är han oskyldig till – de gjorde Truls för sisådär åtta år sedan.

Share

14 oktober, 2017
av Nillan
Inga kommentarer

Sylvassa gaddar!

Det vill inte sluta blöda. Liten huligan satte en tand precis i nagelkanten och plöjde ner. Det räcker visst inte med psoriasis under två naglar så de håller på att lossna, liten Atlas hjälper till 😎

Husse fick tre plåster på armen efter ”valpattack” 😂 Jag har ju glömt hur det är att ha valp. Var ju åtta år sedan Truls tultade in i våra liv.

”Varför ska jag GÅ? Det är jobbigt! Du kan ju bära mig! ” Man förtar sig inte direkt på promenad. Tio steg sen stannas det för att lukta, leka med ett löv, kissa eller bara tvärvägra att gå. 😂

Share