Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Valpkurs

| Inga kommentarer

Vid 8 månader är det svårt att kalla en 30-35kg rottis för valp men det är han ett litet tag till.

I början av april började vi kurs i Bromölla. Instruktörerna började med att säga ”vi kör inte med positiv förstärkning och inte med godis ”. Hundarna ska ha strypkoppel och absolut inte sele. Ene instruktören tog Atlas för att gå ”fint”. Han slet hårt i kopplet så fort Atlas tog ett snedsteg, till slut skrek Atlas och tittade på mig som ”matte, varför tillåter du detta? ” Så jag vägrade gå dit igen!

Så hittade svärmor annons i tidningen om Gyllene Jyckars valp- och unghundskurs i Åhus. Här är det tabu med strypkoppel 😂 Halvstryp kan ev accepteras men sele föredras. Instruktören är välutbildad med lång meritlista inkl SM-vinnare i liggande skytte. Ja just det… hon sitter i permobil men är en fena på att se och att lära ut utan att behöva ta i våra hundar!

Atlas är redan inklickad så vi fick lite andra uppgifter än kurskamraterna redan första träffen i måndags. Vilken skillnad på instruktörer! I ons skulle vi ha ”motiverad inkallning”. Jag skulle gå bort åtta-tio meter och ropa ”Atlas-hit” och han skulle då springa med löplina (som Gibsons husse höll i) till mig. Jag var skeptisk, det fanns ju så mkt att lukta på, som distraherade. Men han kom som skjuten ur en kanon båda gångerna till min stora glädje. Tina var inte alls förvånad, hon har mer tilltro till oss än jag 😁

Det känns bra att ha en instruktör som tänker positivt 💕

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.