Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Tillbaka till HIA

| Inga kommentarer

Efter nattens trubbel sov jag mkt oroligt. Kärleken sov gott och stilla tyckte jag, han själv säger att han inte sov alls. Snarkningarna som ljöd talar för att han sov en hel del åtminstone.
Vid åtta steg han upp och besökte toa, jag låg kvar och tyckte jag kunde unna mig en lördagsmorgon i sängen. Men jag hade fel,  min kropp ville inte ligga kvar så det var bara att vackert starta dagen i vanlig ordning. Jag hörde honom sitta i tv-rummet och oja sig lite. Passerade på väg till köket och undrade hur det stod till. Mår konstigt, blev svaret. Jag satte på kaffe och gjorde min frukost när han börjar oja sig än mer. Halvvägs genom min frukost börjar han få panik för att han inte hittar sin nitroglycerinspray. Fel tidpunkt att gnälla över hur viktigt det är att de är fastklistrade vid varandra så jag tog den sprayen som står på dialysmaskinen. Den är dock aldrig använd och kärleken ansåg att han inte fick ngt hur mkt han än tryckte. Nu började jag också få lite panik – var har han gjort av den andre? Jag hittade den och han sprayade. Puh, det hjälpte. Värken i bröstet och tänderna gav med sig något. Jag kunde fortsätta min frukost sa han. Efter några minuter sprayade han igen…och igen…och igen… ”ge mig kläder och ring ambulans för helvete!” skrek han.
Medan han fick på sig kläder hällde jag upp mitt kaffe på muggtermosen, hämtade Rulle och fick in hundarna. Tack gode Gud att jag köpte Rulle!! Vilken investering! Nå när väl både Rulle och husse var i bilen gick det undan. Jag körde så fort jag bara kunde…igen… Väl ute på motorvägen ringde jag CSKs växel och bad om akuten – fort! En signal och en sekreterare svarade. ”Jag är på väg in med min make som har svåra bröstsmärtor, infarkt eller angina, kan ni möta upp?” Sekreteraren undrade hur lång tid jag hade innan jag  var framme och jag sa tre minuter om trafiken inte stör. ”Jag öppnar portarna till ambulansintaget så kör in där, jag har öppnat dem NU så bara kom”. En varm våg sköljde över mig! Han skulle få hjälp mycket fortare denna gången!
Jag har ett antal gånger åkt in i div akutintag men aldrig med personbil, ny upplevelse Wink
Jag hann bara öppna min dörr så kom en sjuksköterska och mötte oss <3 Hon tog kärleken på Rulle och jag körde ut ur intaget och parkerade. När jag kom in igen stod hon och väntade på mig och visade in mig i akutrummet. Där var full fart på två syrror, en uska, en sekr, två doktorer och i en vrå stod en usk-elev och såg bortkommen ut. Mitt i rummet satt kärleken på en brits och försökte få luft. Den ene doktorn är barnbarn till svärmors gamla väninna och han var även inblandad förra gången kärleken var inlagd. Det kändes tryggt för Dr A är lugn, duktig och empatisk. Det tog ingen lång stund för Dr A och överkardiologen att besluta att åka upp till HIA. Pulsen måste ner under 100 för att få ett läsvärt EKG så det var prio ett att behandla blodtryck och puls. Jag tog Rulle till bilen och personalen åkte med kärleken till våning 11. Svärmor kom upp och tittade till sin son och sen fick han lägga sig med alla slangar och sova. Själv körde jag hem till djuren. image

Mot bättre vetande unnade jag mig en pizza tillsammans med kärleken på kvällen. Ack så gott men ack så illa. Jag blir så galet uppblåst om buken med gluten. Tänker dock inte ha något dåligt samvete för att jag åt den. Den var god och jag har inte ätit någon på ca ett halvår. Bubbel i magen kan det vara värt…en gång Wink
I morgon går ronden vid 11-tiden och då får vi reda på om han blir utskriven eller får dialyspermis. Förhoppningsvis får vi även reda på vad som hände i morse. Infarkt eller kärlkramp? Jag gissar på att det lossnat ett litet koagel, blockerat ett kranskärl och när han hostade och spydde här hemma flyttade det på sig. När han kom in och fick mer propplösande/blodtunnande löstes den upp och pumpen återgick till normalt arbete. Återstår att se om doktorerna tycker samma eller de är av en annan tanke.
Nu ska jag sov för jag vet att han är på rätt ställe om något mer händer. Jag är dock rätt trött på att stressa till sjukhuset med honom så. Tänk så bra det hade varit att ha en egen ambulans i garaget Wink

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.