Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Påskdagen på Tosteberga ängar

| Inga kommentarer

Påskdagen lovade vackert väder så jag packade ryggsäcken med kaffe, must och cider samt muggar. Sen packade jag in syster och två systersöner i bilen och åkte hela låååånga vägen på 8 km till Tosteberga ängar. Trots att jag bott här i 20 år har jag aldrig fått tummarna loss att åka dit. Illa, jag vet!

Liten A bar filten - vi andra kameror och fikat

Liten A bar filten – vi andra kameror och fikat

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att NU är det vår...

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att NU är det vår…

Där vi valde att slå oss ner och fika fanns det massor av blåsippor överallt. Lite kul att fota liggandes. Konstigt nog kom jag upp ovanligt lätt och snabbt!

Där vi valde att slå oss ner och fika fanns det massor av blåsippor överallt. Lite kul att fota liggandes. Konstigt nog kom jag upp ovanligt lätt och snabbt!

Måsarna jagar en...ormvråk?

Måsarna jagar en…ormvråk?

Det skränades rysligt högt...

Det skränades rysligt högt…

Inzoomning av vad-det-nu-är-för-fågel...

Inzoomning av vad-det-nu-är-för-fågel…

Älskade små vitaminpiller! <3 Härligt nyfikna på vår fina natur och djurliv!

Älskade små vitaminpiller!

Det DÄR måste ju undersökas!

Det DÄR måste ju undersökas!

Någon form av koja byggd av drivved och annat bös'...

Någon form av koja byggd av drivved och annat bös’…

Kan det vara så att det är någon fotograf som suttit där i skyddet och fotograferat fåglar? V testar och granskar resultatet på väg ut.

Kan det vara så att det är någon fotograf som suttit där i skyddet och fotograferat fåglar? V testar och granskar resultatet på väg ut.

Nyfikenheten fortsätter - vems skelett har vi funnit? Varför är den uppäten? Vad dog den av?

Nyfikenheten fortsätter – vems skelett har vi funnit? Varför är den uppäten? Vad dog den av?

Och vad är en fotorunda utan Lägerholmen? Hahahahaha...denna fyr, undrar hur många vinklar jag hinner få på den under min livstid? ;)

Och vad är en fotorunda utan Lägerholmen? Hahahahaha…denna fyr, undrar hur många vinklar jag hinner få på den under min livstid? Wink

Måsar, måsar mååååsar...det finns ganska många foto på måsar på min dator numera

Måsar, måsar mååååsar…det finns ganska många foto på måsar på min dator numera

Jaha, vad är du för något då? Den är otroligt långt borta och inte ens min nya vän 100-400 klarar av att leverera en duglig bild. Kan ev vara en ormvråk igen...eller är det en örn? Tosteberga sägs ju ha massor av örnar så jag hoppas på att det är en sådan (den enda vi såg i så fall)

Jaha, vad är du för något då? Den är otroligt långt borta och inte ens min nya vän 100-400 klarar av att leverera en duglig bild. Kan ev vara en ormvråk igen…eller är det en örn? Tosteberga sägs ju ha massor av örnar så jag hoppas på att det är en sådan (den enda vi såg i så fall)

Denna som är ännu högre upp blev skarp *asg* Kan nästan läsa vad som står på tanklocket ;P

Denna som är ännu högre upp blev skarp *asg* Kan nästan läsa vad som står på tanklocket ;P

Liten A gnällde på väg till bilen att han hade ont i magen. Så jag sa "Har du ont i magen? Gå till Per i hagen. Sätt dig på en sten och gnaga på ett ben". Vi var i en hage. Han satte sig på en stooor sten. Men inte hade vi något ben att gnaga på så jag sa "du har ju två med fötter på" och så blev det som det blev när moster tramsar ;) (Liten A glömde att han hade magont sen...)

Liten A gnällde på väg till bilen att han hade ont i magen. Så jag sa ”Har du ont i magen? Gå till Per i hagen. Sätt dig på en sten och gnaga på ett ben”. Vi var i en hage. Han satte sig på en stooor sten. Men inte hade vi något ben att gnaga på så jag sa ”du har ju två med fötter på” och så blev det som det blev när moster tramsar Wink (Liten A glömde att han hade magont sen…)

 

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.