Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Egen pasta

| Inga kommentarer

Jag har hur länge som helst tänkt göra egen pasta men blir aldrig färdig. Det går ju så lätt att ta paketet med makaroner eller spagetti i skåpet..

Pastamaskin

Denna kavelmaskin fick jag av käraste Sanna för måååånga år sedan.

Så hur gör man då?
Jamie har visat flera gånger i sina program hur han gör och det ser ju inte så pjåkigt ut. Han tar 100 gr mjöl och ett ägg – klart!
Hittade på youtube hur han häller mjöl och ägg i en matberedare och låter den gå en kort stund. Det ser grynigt ut det han häller upp på bänken och knådar ihop till en deg.
Pastadeg(bilden är liiiite för mörk, sorry)
Så jag knådade och knådade och knådade lite till. Tyckte det var massor med lufthål i den hur jag än gjorde. Lät den gå en vända i maskinen men det kom bara ut som en gigantisk Grevé-ostskiva. Vek, tryckte, vek, tryckte och sen hämtade jag kaveln och gick lös på den eländiga degen samtidigt som jag undrade VARFÖR jag fått för mig detta!

Hur det nu var så gick det ganska lätt att kavla den för hand på min fiiiina bänk Smile
Spagetti!!!!

Jepp, jag lyckades göra ngt som liknar spagetti! Wow! Bowl

Köttfärssåsen var nästan klar och vattnet till pastan var på gång. När vattnet kokade åkte pastan i och fick koka två minuter. Dessvärre missade jag tiden med en minut så de blev aningen överkokta…men ganska goda. Smaken stämmer inte med den färska pastan man köper och definitivt inte med den torkade.
Gott!!
Jag kommer nog prova igen, helt klart! På durumvetepåsen stod ett recept på äggpasta. Tror jag prova det i morgon och ser om de smakar bättre. Jag kommer även att komma ihåg att daska den färdiga pastan i lite mjöl så den inte klibbar ihop. Jaja, man kan ju inte komma ihåg allt första gången Wink

Share Button

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.