Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Degeberga marknad

| Inga kommentarer

När jag var yngre var Hörby marknad en av sommarens måsten. Gata upp och gata ner. Alla dofter, all musik, alla människor – en kakafoni av intryck.

Sen flyttade jag 8 mil nordost och kom bort från marknadsivern. Kristianstadsdagarna besöktes inte mer än lite i utkanten.

Idag hade kärleken med sin mor bestämt att vi skulle till Degeberga, en marknad jag aldrig besökt. Det var betydligt större än jag trodde! Stanna vid första korvalua’ sa kärleken. Han tog en förätarkorv (den som följer Fredrik Backman vet vad jag menar) på väg till langosvagnen. Där damp vi ner och åt vars en langos i sällskap med herr och fru T. Kärleken satt kvar och pratade medan svärmor och jag började vandra. 26 grader varmt och strålande sol förstod jag tidigt att kärleken inte skulle klara att gå. Han satte sig som Ferdinand under en ek och väntade.

Sedvanlig marknadsnougat, biggaråer, remmar och brända mandlar samsades med skånska gräddbullar i väskan hem.

Det lär dröja innan jag tar på marknad igen. Hur 17 tyar folk åka till Kiviks marknad? 😒

Share

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.