Nillans tankar

– min vardag på gott och ont.

Vill inte vara gräsänka mer

| 1 kommentar

När kärleken har gett upp är det inte lätt att hålla tårarna tillbaka. Med alla medikamenter han får i sig så borde han inte kunna få fler attacker av vad det än må vara. Dr säger att TNT är så högt så det är solklart att det var en infarkt. EKG visar en liten förändring igår när vi kom in men sen har det inte visat något annat än hur det såg ut när jag hämtade hem honom förra vändan. Jag får det inte att gå ihop! Hans sätt att reagera, hur han hade ont, hur han förvarnade sa mig att det var en kärlkrampsattack. Det enda som talar för en infarkt är detta TNT-prov. Detta prov är förhöjt vid en hjärtinfarkt…och när man är njursjuk med dialysbehandling. Detta prov var 150 (oklart vilka enheter man räknar i) när vi kom in och 12 timmar efter är det över 1000. De två första proverna efter vad som i så fall skulle ha varit infarkt visar inget onormalt men efter 12 timmar slår det i taket? 18 timmar efter är det också högt. Hur går det ihop? Det kan ju knappast vara felsvar två gånger på rad.
I morgon ska de besluta om han ska få komma hem eller om de ska göra något mer. Jag gissar på att de åtminstone vill göra ett ultraljud av hjärtat för att få ytterligare en indikation på om det var en infarkt eller en angina. Jag vill iaf veta hur mkt mer av hjärtat som isf är skadat!
Kan det hjälpa att göra en bypass ändå?
Vad har orsakat detta anfall?
Kan det vara så att det lossnat ett litet koagel när jag spolade skänklarna som sen gett sig på drift inne i kroppen och fastnat i hjärtat? Att hans hostande och kräkningar gjorde det vår herre avsåg att det skulle göra – hålla igång cirkulationen och få bort stoppet? Att när han kom in till akuten så var det mesta redan löst?
Det är obehagligt detta. Jag har alltid vetat att vi inte kommer bli jättegamla tillsammans, hans kropp är för illa åtgången men jag vill banne mig ha fler år med honom!
Så han SKA hem! Han ska bli så frisk som det bara går! Han kan fortsätta skrota runt ute bland stockarna och fixa ved. Sätta sig på en stol och titta på brännet’ och bara vara.
En dag i taget…babysteps …så når vi dit.

Share Button

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.